Millä hinnalla?


Tuhannet kiitokset aktiivisesta keskustelusta ja paneutumisesta koskien tapaani hinnoitella valmennusta – ja sen myötä kiitos inspiraatiosta tähän blogikirjoitukseen.

Erilainen on joskus hämmentävää, jopa pelottavaa, se aiheuttaa ärsytystä ja ihastusta. Itse olen käynyt nämä kaikki vaiheet läpi hinnoittelua miettiessä ja lopputuloksen oletkin ehkä jo nähnyt. Jos et niin käy katsomassa http://susannamaria.fi/hinnasto/

Itse hinnoittelussa ei ole juurikaan mitään uutta, uusi on tapa jolla tuon sen avoimesti esille. Valmennusta on aina hinnoiteltu samankaltaisesti. Hinta on sen mukainen kuka ostaa ja millaisella maksukyvyllä. Samaa tavaraa myydään edelleen erilaisella hintalapulla ”pärstäkertoimen” mukaan. Moni valmennusyritys on profiloitunut johonkin tiettyyn ”pärstäkertoimeen” ja hinnoittelee palvelun sen mukaan ja näinhän se kuuluu ollakin. Mukavaa on, että valmennustyötä tekemällä voi elättää itsensä tai joskus jopa perheensä. Mikäli kohderyhmänä on pörssiyhtiöiden johtoryhmät tai muu vastaava korkeasti palkattu henkilöryhmä ovat hinnat 3-4 numeroisia kun taas suorittavaa työtä tekevillä hinnat ovat 2 numeroisia. Näin se on myös yrityksen sisällä, johtoryhmän tai toimitusjohtajan valmennuksesta maksetaan näitä 3-4 numeroisia lukuja, joskus jopa 5 numeroisia lukuja. Suorittavan portaan valmennukset taas pidetään 2-3 numeroisina riippuen siitä onko kyseessä yksilö- vai ryhmävalmennus. Mikäli menet tarjoamaan johtoryhmävalmennusta 2-3 numeroisella hinnalla, et ole uskottava, et voi olla tarpeeksi hyvä, jos teet ”noin paljon halvemmalla kuin muut”.

Itse valmennan ihmisiä ja se on vahva strateginen valinta. En lukitse kohderyhmääni tulotason tai tittelin mukaan. Se ei ole ehkä oppikirjan mukaista, mutta mikä tässä uudessa maailmassa on?

Niin ja onko kyse samasta palvelusta eri hinnalla? Onko tämä eriarvoista? Onko koko perheen tulot huomioitu? Jos on kyse perhe- tai parisuhdevalmennuksesta niin kyllä, silloin huomioidaan molempien tulot. Jokainen voi itse päättää mihin hintakategoriaan itsensä haluaa asettaa, tulot eivät ole valmennuksessa keskustelun aihe ja siksi ne ovat avoimesti esillä sivuillani. Asiakas tietää mitä palvelu hänelle maksaa. Selkeää ja avointa ilman mitään mystiikkaa.

Valmennukseni ei ole koskaan samaa palvelua, se aina täysin yksilöllistä asiakkaan henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Sitä ei voi koskaan määritellä etukäteen, se on aina joka kerta täysin ainutlaatuinen palvelukokemus. Joskus joku on kokenut, että odotukset on ylittyneet niin suuresti, että halu maksaa korkeamman hinnan mukaan on noussut esille. Tämäkin on selkeää, kun hinnat on avoimesti esillä.